top of page

OM MIG

Den korta versionen.

Utbildad yogalärare 2015.

Bas i Vinyasa Flow (500 tim)

Inside Flow junior teacher (250 tim)

Fyllt på med utbildningar inom Yin, Gravidyoga, Meditation, Assitering, Anatomi, Handstående. (Ytterligare 300 + tim). 

Har en kärlek för flödande, stark yoga och meditation. Använder mig av musik, ljussättning och sekvenser för att guida dig in i dig själv. Uppmuntrar att lämna tankar och uppleva yogan genom kroppen. Lyfter styrketräning som komplement till yogan för en hållbar hälsa. Praktiserar och lär ut en yoga utan pekpinnar, med bas i vetenskap.

Är ödmjuk inför att jag inte vet så mycket om just dig som jag möter på mattan. Därför vill jag skapa ett tillåtande sammanhang där det är högt i tak, där vi kan skratta, lära och utvecklas tillsammans. 

_edited.jpg
Om mig: Om

DEN LÅNGA VERSIONEN

Jag upptäckte yogan i 30-årsåldern av en slump. Jag längtade efter att bli en person som tränar men saknade positiva erfarenheter av träningssammanhang. Jag tränade ingenting, rökte ett paket ciggaretter om dagen och var fullt upptagen med att plugga till socionom. Min resa började med att jag besökte gym sporadiskt. Jag började med att gå på löpband och trampa på crosstrainers. Att gå på gruppträning kändes då otänkbart, jag var rädd att inte orka och kände att jag inte passade in.

Jag upptäcker yoga

Jag började löpträna. Det kunde jag göra själv och i mitt eget tempo. Det var jättejobbigt men också jätteroligt att jag bestämde mig för att springa ett maraton. Trots att jag tränade med en löpgrupp fick jag en rejäl belastningsskada i ett knä. Jag hade många månaders återhämtning framför mig men ville inte tappa min nyfunna träningsglädje. Det enda jag kunde göra utan smärta var att cykla. Någonstans mellan spinningklasser och rehabilitering tänkte jag att yoga, det är skonsamt, det kan jag nog göra! För mig klickade det direkt. 

Från dag ett kände jag ett enormt behov av att veta mer.

Jag utbildar mig till yogalärare

Under en resa till Bali den sommaren besökte jag en yogastudio och hamnade på en underbar klass med Les Leventhal. Han frågade om allas skador och jag och mitt knä fick anpassning och guidning. Efter klassen frågade Les om någon var redo att säga upp sig från sitt jobb och bli yogalärare, han hade nämligen en plats kvar på sin yogautbildning som skulle börja nästkommande dag. Nej, jag hoppade inte på den. Men han sådde ett frö och jag inledde en dialog med honom. Jag började yoga regelbundet och gick en yogakurs. Ett år senare återvände jag och gick min 200 tim grundutbildning i Vinyasa Flow på Bali. Det var underbart.

Jag var säker från början att jag ville lära ut. Och det gjorde jag.  

Balanserar två yrken

Parallelt med min yogaresa har jag hela tiden jobbat med socialt arbete. Jag har två fil.kand. och är utbildad genusvetare och socionom och arbetar på Fountain House Stockholm med personer som lever med psykisk ohälsa. Att balansera två yrken samtidigt är en annan berättelse, det har krävt mycket jobb, en hel del utmaningar men det är också lärorikt och väldigt roligt. 

Tre år efter min yogautbildning gick jag ner till halvtid på Fountain House Stockholm och kombinerar idag båda professioner. FH är en unik och fantastisk arbetsplats trots balansgången är jag väldigt tacksam att få ta del av båda världar med å ena sidan en arbetsplats som genomsyras av samarbete, relationsbyggande och tydliga arbetstider på Fountain House. Och å andra sidan att vara egen företagare och styra mycket över min egna tid och vara kreativ som yogalärare. Jag är tacksam att jag kan jobba med människors välbefinnande på olika sätt och söker ständigt efter gemensamma beröringspunkter inom båda professioner. Det har också drivit mig till att hitta hållbara rutiner för balans och fokus. 

Vidareutbildning

Jag fortsatte att vidareutbilda mig inom yoga. 2017 gick jag min påbyggnadsutbildning 300 timmar med Briohny Smith and Dice Lieda Klien i Thailand. Det var jättekul. Jag fick ytterligare värdefull kunskap och inspiration. Under min påbyggnadsutbildning i yoga fick jag kännedom om Inside Flow: Vinyasa Flow i takt till musik. 2019 fann jag möjligheten att fördjupa mig inom det med Young Ho Kim och och gick två utbildningar i denna underbara yogastil och har åkt till Tyskland till hans studio där. Fortsätter att utbilda mig i denna underbara yogaform och blir Junior Teacher och ansvarig för den svenska profilen Inside Flow Sweden. 

Meditation i Indien

Sommaren 2018 åkte jag och min kärlek Anders på en långresa i Asien och av en slump hamnade vi på ett Buddistiskt meditationscenter i Dharmsala, i norra Indien. Där gick vi en kortare kurs i meditation samt en längre kurs på 10 dagar i tystnad, om Tibetansk Buddhism. Där lärde jag mig otroligt mycket om närvaro, meditation och filosofiska grundstenar (utan att behöva tro på karma eller återuppfödelse). Jag återvänder ofta till allt jag lärde mig där och har deltagit i ytterligare tyst retreat inom den Tibetanska Buddhismen. Jag strävar efter att integrera många av dessa lärdomar om att finna stillhet och mening i min vardag och väver in dem i mina yogaklasser.

Jag fortsätter att vidareutbilda mig (gravidyoga, assistering och linjering, assisterat en grundutbildning, yogafilosofi, yinyoga) och ser fram emot att fortsätta utvecklas. Jag mår bäst av att ständigt lära mig nytt och det präglar min lärostil. Jag ser fram emot att utvecklas längs många av yogans grenar tillsammans med er. 

Följ mig gärna på Instagram och Facebook. Och om du vill få lite inspiration i din mailkorg kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev för ytterligare gobitar. 

Tack för att du läste så här långt och jag hoppas att vi ses på mattan!

Om mig: Om mig
IMG_9813 (1).jpg
Om mig: Bild
bottom of page